Sadržaj Štampa Intervju Problemi sa čišćenjem organizma od toksina - zablude, komplikacije i rješenja

ŠOKANTNE izjave poznatog bosanskog doktora primarijusa: „Toksini u organizmu su 'tihe ubice' kojih nismo svjesni! (intervju + slike)

Tahir Muhodžić, 61, rođen u Mostaru
Renomirani bosanski primarijus doktor, dr. Tahir Muhodžić, je rezident doktor u Barnes bolnici u St. Louisu, Missouri, Sjedinjene Američke Države. Dr Muhodžić je specijalista nefrologije i urologije koji je svoj život posvetio istraživanju i analizi toksina i drugih nečistoća koji se nakupljaju u ljudskom organizmu te proučavao njihov uticaj na metabolizam

Živi po idealu da je "Bolje spriječiti, nego liječiti".


Zamolili smo doktora da podijeli svoje dugoročno istraživanje sa našim čitaocima, posebno jer doktor smatra da su toksini najčešće 'ubice' jer se kriju u našem organizmu te nanose ogromnu štetu koja vrlo često može imati smrtni ishod.

Reporter: Doktore, hvala Vam što ste se odazvali na naš upit za intervju. Možete li nam pobliže pojasniti zašto se toksini nakupljaju u našem organizmu i kako se to dešava? Takođe, koji su najčešći uzroci nakupljanja toksina u tijelu?

- Uslijed mnoštva različitih faktora poput ishrane, načina života i drugih eksternih faktora, toksini i nečistoće se nakupljaju u našem tijelu – izazivajući stres, umor, malaksalost, probleme sa probavom kao i probleme sa spavanjem. Ovo se dešava kada naše tijelo jako usporeno ili neaktivno izbacuje toksine iz tijela, vrlo često zbog sporog metabolizma, zbog čega se toksini talože u jetri, crijevima, venama i plućima.

Najčešći uzročnici nakupljanja toksina u tijelu su:

 • konzumiranje alkohola i cigareta,
 • loša ishrana bazirana na šećeru i ugljenim hidratima,
 • fizička neaktivnost
 • loš san.

Reporter: Šta se dešava u slučaju da ne čistimo naš organizam od toksina?

Ukoliko na vrijeme ne očistimo tijelo od toksina i drugih nečistoća, dolazi do pada imuniteta, konstipacije crijeva, nadutosti u stomaku, pa samim tim i ozbiljnim bolovima u stomaku i crijevima. 80% imunog sistema je u crijevima! Stoga, ako vaš probavni sistem nije u dobroj formi, akumuliraćete toksine u tijelu i vaše će zdravlje patiti. Ukoliko imate nekoliko od navedenih simptoma, bitno je hitno posjetiti doktora:

 • hronične gasove,
 • nadutost,
 • žgaravicu,
 • zatvor,
 • dijareju,
 • ili osjetljivost na hranu.

Upravo zbog navedenih loših uticaja nakupljanja toksina i nečistoća u tijelu, od velike važnosti je aktivno i efikasno se riješiti toksina u organizmu – a najbitnije od svega, riješiti se toksina na prirodan način! Postoje mnogi preparati za čišćenje tijela od toksina i nečistoća na hemijskoj i prirodnoj bazi – tzv. popularni 'cleansing' koji uključuje pravljenje šejkova od voća i povrća zarad čišćenja organizma.

Reporter: Možete li pobliže pojasniti proces čišćenja organizma od nakupljenih toksina?

Proces čišćenja organizma od nakupljenih toksina (detoksikacija) obično uključuje čišćenje i podršku jetri i žučnoj kesi, jer su to naši glavni organi za detoksikaciju i pomažu tijelu da metabolizira otrovne tvari, što je u osnovi sve što tijelo ne može iskoristiti i ometa osnovne procese potrebne za održavanje optimalnog zdravlja.


Odgovarajući protokoli za detoksikaciju trebali bi takođe uključivati jačanje zdravlja crijeva, što uključuje zacjeljivanje sluznice crijeva i podržavanje raznolikosti i širenja korisnih bakterija.

Reporter: Koje metode Vi preporučujete za efikasno čišćenje organizma od toksina i drugih nečistoća?

Prema mom istraživanju, najbolje efekte čišćenja tijela pokazuju prirodni čajevi namijenjeni za čišćenje organizma od toksina i nečistoća. Na našem tržištu, najpopularniji i najefikasniji preparat jeste  CORELAX – 100% prirodni čaj sa optimalnim sastavom za efikasno čišćenje organizma :

 • Frangula alnus Miller (kora krkavine) – sadrži hemijski sastav koji pozitivno stimulira crijeva i probavni sistem te efektivno riješava probleme konstipacije;
 • Mentha piperita (menta) –  bogata terpenoidima i flavonoidima poput eriocitrina i hesperidina koji aktivno djeluju na sindrom iritabilnog crijeva i čiste toksine u crijevima i jetri;
 • Matricaria chamomilla (kamilica) – kamilica sadrži preko 120 hemijskih elemenata poput terpena, farnesena i kamazulena koji imaju antispamodični, anti-inflamatorni i anksiolitički efekt. Efikasno djeluje na nakupljene toksine u organizmu, a posebno u stomaku i crijevima;
 • Foeniculi fructus (plod gorkog komorača) – sadrži trans-anetole koji aktivno djeluju na optimalan rad želuca, crijeva i jetre;
 • Coriandrum sativum (korijander) – korijander je izuzetno bogat vitaminom K koji je od velike važnosti za koagulaciju krvi, probavu i rad jetre.

Više istraživanja su pokazala do čak 88% poboljšanja u radu jetre, kao i 99% poboljšanja u radu crijeva nakon konzumiranja Corelax čaja za čišćenje organizma od negativnih toksina i drugih opasnih nečistoća. 

Reporter: Možete li nam reći kako i gdje kupiti Corelax čaj? Sigurno je da lijek ovakvog tipa košta dosta. Da li je uopšte pristupačan široj masi?

Corelax čaj je definitivno izbor broj 1 u slučaju liječenja nakupljenih toksina u tijelu! Baš zbog takve titule mnogi vjeruju da ga ne mogu priuštiti. I istina je! Da ga potražite u apotekama, sigurno biste ga skupo platili - jer apoteke uživaju u visokim i profitabilnim maržama. Upravo halapljivost takve vrste je razlog zašto proizvođač Corelax preparata  odbija saradnju s "farmakomafijom" , te tako ustupa lijek narodu po cijeni koja je pristupačna, pa čak i smiješna u poređenju s benefitima koje nosi.

Rado ću prenijeti Vašoj publici da trenutno traje akcija do godine, do kada se Corelax može kupiti na popustu od čak 50% ! Jedino što morate uraditi da biste kupili Corelax čaj jeste da:

 1. Popunite zvaničnu formu koja je priložena u sklopu ovog članka;
 2. U kratkom roku će Vas operater kontaktirati da potvrdi Vaše lične podatke i adresu;
 3. Pričekate isporuku 1-3 radna dana, nakon čega Corelax čaj dobijate na Vašu kućnu adresu, a plaćate po preuzimanju paketa.

Izuzetno je bitno redovno koristiti Corelax čaj ukoliko želite da očistite svoj organizam od toksina i drugih opasnih nečistoća u tijelu. 

Intervju vodila: Milanka Kostić
Fotografije iz javnih izvora.

Samo danas! Tvoj popust 50%

110 BAM    55 BAM

Službeni obrazac za narudžbu

29.982 / 30.000 - Od:
Snižena cena za Corelax: 55 BAM
Da biste kupili proizvod "Corelax", napišite svoje ime i broj telefona u odgovarajućim poljima i kliknite na "NARUČI".
1 PAKOVANJE = 55 BAM
Prijave se završavaju:
* Vaše informacije šalju se direktno proizvođaču. Niko nema pristup vašim podacima osim proizvođača.
komentara
Pedja
Moram reći da me Corelax spasio.. imao sam velike bolove u stomaku uz nadutost i žgaravicu. Posjetio sam doktora koji mi je rekao da moram očistiti svoje tijelo od toksina i preporučio mi je Corelax čaj – odlično djeluje, odmah sam se osjećao puno bolje već nakon jedne šolje čaja!
Ifeta
@Vildan , ovo je proizvod koji sam ti spominjala
Vildan
@Ifeta , važi, definitivno ću probati, ne mogu više da podnesem ovaj osjećaj u stomaku..
Hatidza
Corelax čaj koristim već odavno. Super je. 
Draga
Već mi je par prijatelja preporučilo ovaj Corelax preparat, ali još uvijek nisam poručila proizvod. Kako mogu poručiti Corelax čaj?
Salih
@Draga , vrlo je jednostavno! Evo ja sam upravo poručio.. Sve što trebate jeste da popunite zvanični obrazac iznad tako što ćete unijeti sve neophodne podatke. Nakon toga vas nazove operater i potvrdi narudžbu. Veoma su ljubazni i odgovoriće na sva Vaša pitanja
Besim
Sviđa mi se što je čaj u pitanju, odnosno lijek na prirodnoj bazi. Iskreno, mislim da mi je tijelo postalo više otporno na tablete za čišćenje crijeva i stomaka..treba mi nešto što iznutra i dubinski sve rješava
Lirka
Corelax je možda nešto najbolje što je 21. vijek donio čovjeku <3 
Alisa
Imate li kakve nuspojave od konzumiranja Corelax čaja?
Emir Kovačić
@Alisa , ma nikakve apsolutno! Sa svakom šoljom sam sve bolje haha. Stvarno se osjećam čitije iznutra, nekako mi je metabolizam bolji, generalno se osjećam bolje i zadovoljnije iskreno. Znajte da je tako s prirodnim preparatima...nemaju nuspojava jer ih tijelo drugačije registruje